Ljetni kamp u Njemackoj u organizaciji CAMPUS15

Kao prethodnih godina i ove godine se nastavlja tradicija organiziranja ljetnog kampa u organizaciji CAMPUS15. Od 26 JULA do 13 AVGUSTA mladi iz centralnog dijela Evrope i nekih balkanskih zemalja se sastaju u Njemačkoj, odnosno Koningswinteru (koji se nalazi između Bonn-a i Koln-a). Tačnije, učesnici kampa su mladi od oko 15 i 16 godina, koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Poljske i Njemačke na trosedmično druženje.

Osim godina, preduvjeti za apliciranje na kamp su poznavanje engleskog jezika (koji je zvanični jezik na kampu) i saglasnost staratelja. Smještaj, hrana i troškovi planiranih aktivnosti su pokriveni od strane CAMPUS-a 15, dok su jedini troškovi koje će učesnici kampa imati 40 eura za participaciju. Rok za apliciranje na kamp je 26 MART, a sredinom aprila će odabrani učesnici kampa biti obavješteni da će ići na kamp. Sve aplikacije koje stignu nakon ovog roka neće biti uzete u razmatranje.

Detaljne informacije o aktivnostima, načinu apliciranja i odgovore na neka dodatna pitanja možete naći na stranici CAMPUS15 http://www.campus15.org/index.php?id=36 ili kontaktirati koordinatora CAMPUS-a za vašu zemlju.

Komentariši